top of page

Американският университет в България с нова технологична платформа за интерактивно обучение

 

Организация: Американски университет в България (АУБ) Индустрия: Образование

Решения:
Продукти: 
Локация:  България

 

Американският университет в България (АУБ) вече разполага с най-модерната мрежова технологична платформа за интерактивно обучение в страната. Това затвърждава позицията на АУБ като водеща образователна институция в региона. Проектът, който е осъществен с най-съвременните технологии на световния ИТ лидер Хюлет-Пакард (НР) и в партньорство с българската технологична компания Парафлоу Комуникейшънс, улеснява образователния и изследователски процес, и предоставя свързаност на студенти и преподаватели според световните стандарти.

„Американският университет в България се стреми да обучава своите студенти в отлична академична среда чрез най-модерни технологии. Хюлет-Пакард и Парафлоу ни дадоха възможността университетът да предоставя мрежова свързаност за иновативно образование на световно ниво, а студентите да имат достъп до информация и учебно съдържание по всяко време и от всяка точка.“, каза г-н Кевин Аспегрен, президент на АУБ.


Изградената нова технологична платформа в АУБ дава възможност на всеки студент чрез своя компютър да се свързва с мрежата на университета и също така да има достъп до интернет. С близо 1000 студенти и над 80 преподаватели от четири континента, модерната мрежова инфраструктура позволява все по-широкото използване на интерактивни услуги в образователния процес и по време на отдиха на студентите в общежитията. Някои от тези услуги включват онлайн видео на живо, стрийминг на глас, телевизия - произведени от вътрешни или външни за университета източници. Технологичната среда осигурява необходимия капацитет на безжичната инфраструктура на АУБ, което гарантира 100% покритие във всички сгради на университета на скорости до 100 Mbps и възможност за 5 000 едновременно работещи устройства.

„За образователните институции е изключително важно да разполагат с най-модерните технологии, за да създават максимални ползи за своите студентите. Чрез внедряването на тази платформа възможностите за обмен на информация и качествено учебно съдържание се неограничени, което гарантира масимална подготвеност на студентите за бъдещата им професионална реализация.“, каза г-н Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард България.

„Технологиите в днешно време са водещият фактор за успех не само в бизнеса, но и в образованието. Допреди години голяма част от студентството преминаваше сред лавиците на библиотеките, докато сега технологиите позволяват по-гъвкав достъп и споделяне на повече информация в реално време и така улесняват и правят по-ефективен учебния процес както за студентите, така и за преподавателите, без разбира се да пренебрегваме и днес значението на традиционната библиотека. Радваме се, че реализирахме този проект в Американския университет в България и по този начин подпомагаме модернизирането на висшето образование в страната ни.“, допълни още Николай Аврамов, управител на Парафлоу.

Проектът беше осъществен в резултат на отличната работа на експертите на АУБ чрез водещите технологично ноу-хау и оборудване на HP и в партньорство с високовалифицирания екип на Парафлоу. Двете компании имат 20-годишен съвместен опит при внедряването на стратегически ИТ проекти в България.


Прочетете още в Digitalk



bottom of page